NewYear@Voka van LON Klein-Brabant/Vaartland

newyearNet als bij NewYear@Voka Zuiderkempen werd het nieuwjaarsevent van Voka Klein-Brabant/Vaartland in een nieuw kleedje gestoken. De ruim 170 aanwezige ondernemers en genodigden kregen een voorsmaakje van de inzet op de vierde industriële evolutie, en dat gebeurde onder meer met een aantal videoboodschappen. Voor die digitale insteek zat NewYear@Voka bij Syneton in Bornem op de juiste locatie, want zaakvoerder Rudi Cleymans is een grote voorstander van digitalisering.

Plaatselijk voorzitter Eric Goddaert bedankte in de eerste plaats zijn voorganger Laurent Eeraerts, zaakvoerder van De Meeuw Holding, voor zijn jarenlange inzet voor de lokale afdeling Klein-Brabant/Vaartland. Deze  afdeling wil haar centrale ligging in de toekomst verzilveren.

“Tussen ankerpunten Antwerpen, Brussel en Gent kunnen we uitgroeien tot het centrum van economische activiteit”, zegt voorzitter Eric Goddaert. “De havenzone in Willebroek krijgt onze aandacht en kan uitgroeien tot een logistieke hub, met een cruciale rol voor een zeer grote regio. De opwaardering van de as N16 en de daarmee noodzakelijke ontsluiting naar de A12 kunnen er mee voor zorgen dat onze regio vooraan staat in een nieuwe cyclus van economische activiteiten. De farmaceutische en logistieke sector zijn hier reeds sterk aanwezig. We moeten daar verder op blijven inzetten. Net zoals op innovatie, cruciaal voor de vierde industriële revolutie.”

Ook arrondissementeel voorzitter John Alpaerts van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen sprak de ondernemers toe en brak net als bij afdeling Zuiderkempen een lans voor de digitalisering van de economie: “Ondernemingen moeten innovatief zijn en voorop blijven lopen, ook wat betreft de digitalisering van de economie. Die doet haar intrede in alle processen binnen een bedrijf, en onze ondernemingen moeten die kansen met beide handen grijpen.”