NONetwerk Ondernemen vzw, het netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een kwaliteitsvolle begeleiding geven aan beginnende ondernemers, breidt zijn hulp aan start-ups uit. Start-ups krijgen niet enkel coaching van de leden-ondernemers van de organisatie, maar kunnen voortaan eveneens een beroep doen op een Lening op Eer. Dat is een renteloze lening zonder verdere waarborgen die Netwerk Ondernemen ter beschikking stelt. De enige voorwaarde die de organisatie stelt, is het erewoord van de begunstigden dat ze het kapitaal na zes jaar terugbetalen.

De Lening op Eer is bedoeld om het eigen vermogen van de jonge ondernemingen te versterken zodat ze beter toegang krijgen tot de financieringsmarkt. De door de raad van bestuurders toegekende Leningen op Eer gaan van 10.000 tot 25.000 euro.

Netwerk Ondernemen werd pas in september 2014 in Vlaanderen opgericht. Uit de 278 starters die sindsdien hun plannen aan de organisatie voorstelden, selecteerde Netwerk Ondernemen 22 ondernemers die vandaag door de organisatie worden begeleid. De start-ups die geselecteerd werden en als laureaat uit de bus kwamen, krijgen advies en coaching van ervaren bedrijfsleiders die bij het netwerk zijn aangesloten. Sinds de start een jaar geleden creëerden de starters al 48 jobs. Jobcreatie is een belangrijk onderdeel van de missie van Netwerk Ondernemen.

Een lijst met nieuwe start-ups vindt u hier.