neoviaNeovia Logistics heeft het huurcontract opgezegd van de 19.500 m² grote site op het bedrijvenpark MG De Hulst in Willebroek. Dat meldt Flows. Logistiek vastgoedgroep Montea moet dus op zoek naar een nieuwe huurder voor de site, die 19.000 m² opslagplaats, 500 m² kantoren, 82 truckplaatsen en 30 docks omvat. Neovia Logistics heeft het contract voortijdig beëindigd wegens het verlies van een servicecontract. De site werd pas een jaar geleden opgeleverd en Neovia heeft er nooit gebruik van gemaakt.

De site op De Hulst in Willebroek werd gehuurd in functie van het servicecontract met Caterpillar en werd dus overbodig. Neovia Logistics zal een verbrekingsvergoeding betalen van 3,8 miljoen euro verspreid over 2015 en 2016. De huurovereenkomst had een looptijd van tien jaar, opzegbaar na vijf jaar.

Montea zoekt intussen naar nieuwe potentiële huurders. Op bedrijvenpark MG De Hulst is plaats voor 150.000 m² logistieke ruimte.  Daarvan zijn er al 100.000 gerealiseerd of in aanbouw. Momenteel wordt gewerkt aan de bouw van een 27.100 m² grote site voor een Amerikaanse multinational die actief is in de distributie van wisselstukken.