nekkerhalDreigingsniveau 4 blijft in het Brussels gewest van kracht tot maandag. Dit betekent ook dat er geen grote evenementen mogen plaatsvinden. Organisator Easyfairs heeft daarom besloten de verpakkingevents Empack en Packaging Innovations te verplaatsen naar de Nekkerhal in Mechelen op 1 en 2 december.

Normaal zouden de verpakkingsevents Empack en Packaging Innovations aanstaande woensdag en donderdag plaatsvinden in Brussels Expo. Naar aanleiding van het geldende dreigingsniveau 4 in het Brussels Gewest verhuist het nu om veiligheidsredenen naar de Nekkerhal in Mechelen, maar wel een week later. “De exposanten hebben positief gereageerd op deze onverwachte verhuis, maar hebben zelf ook op héél korte tijd hun eigen organisatie en planning moeten aanpassen, want we hebben de organisatie nu wel een week moeten verlaten”, zegt Cornelien Baijens van Easyfairs.”Het zal natuurlijk niet evident zijn, want we moeten op één week tijd de switch maken. Je kan ook niet zomaar het inplantingsplan van de standhouders kopiëren van Brussels Expo naar de Nekkerhal, dus ook organisatorisch hebben we op zéér korte tijd het één en ander moeten herbekijken.”

De Nekkerhal in Mechelen ligt buiten het Brussels Gewest en valt niet onder het gebied waar het verhoogde dreigingsniveau van kracht is. “Als we het toch in Brussel hadden laten doorgaan, was het geen succes geweest, want vele mensen zijn wel afgeschrikt door de terreurdreiging.” De Nekkerhal heeft onlangs een facelift ondergaan en heeft volgens Easyfairsalle voorzieningen om Empack en Packaging Innovations te kunnen faciliteren.

Alle toegangstickets voor Brussel gelden onverminderd voor Mechelen. Organisator Easyfairs hoopt dat de bezoekers hun bezoeken aan deze events laten doorgaan. “De exposanten en bezoekers zullen op 1 en 2 december alvast extra in de watten worden gelegd als dank voor hun ondernemerschap en flexibiliteit.”