Nedcargo neemt volgend jaar in mei op De Hulst in Willebroek aan het zeekanaal een distributiecentrum van 40.000 m² in gebruik. Het DC zal worden gebouwd door MG Real Estate.

Frank van Steijvoort, directeur Nedcargo België: “Het is een fantastische stap om naar Willebroek te verhuizen. Het wordt een op onze klanten afgestemd warehouse dat voldoet aan de hedendaagse veiligheids- en milieueisen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om flink uit te breiden (tot 60.000 m²) en nieuwe klanten te bedienen. Dat het DC ook nog aan een terminal ligt, maakt het helemaal een droom voor elke logistiek dienstverlener. Op dit moment slepen we duizenden containers per vrachtwagen door Nederland en België naar onze dc’s omdat die niet ontsloten zijn door trein of binnenvaart.”

Nedcargo verdeelt jaarlijks 3 miljard kilogram levensmiddelen in de Benelux naar de verschillende supermarktketens, groothandels, speciaalzaken en horeca. Via deze kanalen eindigen dagelijks 34.000 verschillende producten bij de 32 miljoen consumenten in de Benelux.

In Willebroek komen de duurdere producten als wijn, likeuren en specifieke A-merken. Voor deze producten ligt het zwaartepunt zuidelijker in de Benelux. Daarnaast is De Hulst een goede plek voor producten van overzeese import. “Het nieuwe distributiecentrum ligt aan het zeekanaal en we kunnen een binnenvaartdienst direct op het dc starten. We openen dan ook markten als importeurs van levensmiddelen zoals rijst, zaden en andere agrarische grondstoffen. Wij zullen voornamelijk concurreren met de locaties in de zeehavens waar deze producten traditiegetrouw behandeld en opgeslagen worden.”