WILLEBROEK – Nedcargo is de laatste producten van zijn klanten aan het verhuizen naar zijn nieuwe distributiecentrum in Willebroek. Zo wordt de locatie voor 80 procent met levensmiddelen en dranken gevuld. Het logistieke bedrijf denkt al aan verdere uitbreiding.

Momenteel zijn er in Willebroek al 60 loodsmedewerkers, 30 chauffeurs en een 50-tal medewerkers van beschutte werkplaatsen aan de slag. Na de sluiting van het oude distributiecentrum in Relegem zal op termijn ook de vestiging in Zellik naar Willebroek verhuizen, zodat alles gecentraliseerd wordt.

“Eind 2018 krijgen we er nog 10.000 vierkante meter bij en zitten we op een totaal van 40.000 vierkante meter. Dat komt overeen met 60.000 pallets aan opslagplaatsen. We verwachten zelfs te kunnen uitbreiden naar 100.000 vierkante meter, al zal dat wel in fases verlopen”, zegt Frank van Steijvoort, managing director van Nedcargo Logistics België. “De rechtstreekse verbinding met Antwerpen levert immers een uniek en duurzaam logistiek concept waar veel klanten in geïnteresseerd zijn.”

Binnenvaart

Het distributiecentrum heeft niet alleen een strategische ligging tussen Antwerpen en Brussel. Ook van het Zeekanaal Brussel-Schelde wil Nedcargo gebruik maken. “Het geeft ons de mogelijkheid om andere producten over te slaan zoals handelswaar, machinerie en grondstoffen. Die komen vaak in grote hoeveelheden via de zeehavens binnen. Bovendien kunnen we zo files vermijden en ook nog eens voordelig en duurzaam handelen”, aldus Roderick de la Houssaye, directeur en eigenaar van de Nedcargo-groep.

Nedcargo heeft in Nederland al een Groene Corridor ontwikkeld tussen de zeehavens van Antwerpen,  Rotterdam en de containerterminal Alpherium in Alphen aan den Rijn. “We zijn aan het experimenteren met elektrische schepen en klimaatneutraal vervoer en opslag. Wij gaan dat hier in Willebroek kopiëren. We maken zo in één keer een grote stap in de ambities van onze klanten om structureel CO2 te besparen.”