Omdat in het voorjaar vier jonge ondernemingen het Mechelse ondernemershuis verlieten en een nieuwe stek vonden in Mechelen, is het Oh! op zoek naar starters die de vrije plaatsen willen innemen. En nieuwe bewOh!ner Nazka Mapps zoekt een ander jong bedrijf dat de kantoren van Nazka in het Oh! wil delen.

Exceptional Events, Pandafish, DataShift en Madzuli zijn succesvol en staan daarom sinds een paar maanden op eigen benen. “Zij zijn het levende bewijs dat Oh! Mechelen een stevige springplank kan betekenen voor een startende onderneming”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover (N-VA). “Groeiende starters die hun vleugels uitslaan en op die manier plaats vrijmaken voor nieuwe, jonge ondernemingen, dat is het opzet.”

Met de verhuis van de vier bedrijven zijn er in het Oh! in de Kanunnik de Deckerstraat nu verscheidene kantoren en werkplekken van 18 m2 en 36 m2 vrijgekomen. Ondernemingen jonger dan 10 jaar die diensten leveren of actief zijn in de creatieve sector komen in aanmerking voor de huur van zo’n dynamische werkomgeving.

Kantoren delen

Verder is er binnen de muren van Oh! Mechelen een nieuwe trend ontstaan. BewOh!ner Nazka Mapps, dat sinds kort op het gelijkvloers een kantoor van 25 m² huurt, wil zijn kantoor delen met een ander jong bedrijf. Nicolas Dosselaere, medeoprichter en zaakvoerder van Nazka Mapps: “Aangezien wij ook een andere werkplek hebben in Leuven zoeken we een bedrijfje dat ons bureau wil huren op de dagen dat wij er niet zijn. Dit is een ideale oplossing voor zelfstandigen of bedrijven die thuis of vanop meerdere locaties werken.”

Wie geïnteresseerd is, kan zich melden via oh@mechelen.be voor een offerte of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.