Nathalie Guidé van DGI Immo uit Sint-Katelijne-Waver is zeer enthousiast over haar stagedag in het Vlaams parlement. De parlementaire stage was bedoeld voor ondernemers, en werd georganiseerd in samenwerking met Voka.

Nathalie Guidé volgde een dag lang Open VLD-politica Gwenny De Vroe. “Het was een zeer interessante dag. Eerst volgde ik mee een fractievergadering van Open VLD en daarna was er een vergadering rond het thema bouw. Dat is mijn leefwereld, dus het was echt top om mee te maken en actief mee te kunnen praten. Tenslotte werden vragen gesteld aan de minister van Leefmilieu.”

Nathalie ondervond zelf hoe hectisch het leven van politici is. “Het was zo’n ratrace van vergadering naar vergadering dat we zelfs geen tijd hebben gehad om even samen te zitten en een foto te nemen.”

Ze besloot deel te nemen aan de stage van het Vlaams Parlement, omdat deze instelling zeer veel invloed heeft op haar privé- en professionele omgeving. “Ik wilde dit beter leren kennen en de mogelijkheid om de echte werking persoonlijk te ondervinden, niet tijdens een rondleiding dus, en kennis te maken met zeer veel mensen kon ik niet aan mij voorbij laten gaan.”

Ze bekijkt het Vlaams Parlement nu met andere ogen. “Ik leerde vooral dat het Vlaams parlement veel opener en online toegankelijker is dan ik dacht. Ik ga in de toekomst dan ook naar livestreams kijken en vragen en bijhorende antwoorden aandachtig lezen en mijn opmerkingen kenbaar maken aan onze (volks)vertegenwoordigers.”