Naar EK kijken op reuzeschermen van AED Display

Al het materiaal wordt nu grondig gecontroleerd.

Al het materiaal wordt nu grondig gecontroleerd.

AED Display uit Willebroek, verhuurder en distributeur van audiovisueel materiaal, merkt een grote vraag naar professionele schermen, projectoren en LED walls voor het EK voetbal dat op 10 juni van start gaat. Het bedrijf beschikt over de grootste Europese voorraad large venue projectoren, LED walls en tv-schermen. AED Display voelt de grote vraag van professionele klanten uit de audiovisuele sector: van de 4000 m² LED-wall, 400 projectoren en 600 grote tv-schermen is reeds meer dan 80% gereserveerd. Het Europese voetbalfeest zal op meer plaatsen, maar wel in kleinere groepen worden bekeken.

AED Display levert de materialen niet rechtstreeks aan de event organisatoren, café-uitbaters of particulieren, maar via professionele verhuurfirma’s die de producten leveren en plaatsen bij de eindklant. In vergelijking met het WK van 2014 zijn er meer schermen, projectoren en LED-walls gereserveerd, maar het is opvallend dat dit vooral in Frankrijk en in België voor minder publiek wordt gepland. In plaats van de massa-evenementen op markten en andere openbare plaatsen, kiezen de Fransen en Belgen er resoluut voor om in beperktere kring te supporteren voor hun nationale team.

Thierry Heldenbergh, managing director bij AED Display, ziet de aanslagen in Parijs en Brussel en de aanhoudende terreurdreiging als mogelijke oorzaak: “Tijdens het WK van 2 jaar geleden was de vraag naar oplossingen voor mega-evenementen groot, en dat blijft onveranderd voor de Duitse en Engelse markt. De vraag vanuit Nederland is veel kleiner, wat allicht te wijten is aan de afwezigheid van Oranje op het EK. Onze professionele klanten merken nu dat vooral veel Belgen en Fransen kiezen voor kleinere opstellingen, wat bewijst dat ze op meer plaatsen maar met minder mensen het EK zullen volgen. Als we de bestellingen bekijken, kunnen we zeker zijn dat er ook in verschillende huiskamers zal worden samengekomen met vrienden en familie om de wedstrijden te bekijken op een beperkt 85 inch scherm voor indoor gebruik.”

Het audiovisuele materiaal wordt nu in de magazijnen van AED group in Willebroek getest en klaargemaakt om in de loop van de volgende weken te worden geleverd aan de professionele klanten via de AED-vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.