bniMechelen krijgt er een BNI-groep bij. Naast Mechelen Werkt! is er nu ook BNI Maneblussers.

Het Business Network International (BNI), naar Amerikaans idee, werd pas in 2012 gelanceerd in Vlaanderen. Wereldwijd heeft BNI echter al 30 jaar ervaring opgebouwd in het netwerken en aanbevelingsmarketing. Steeds meer mensen kennen het concept: een verzameling van kleinere en middelgrote ondernemingen uit verschillende sectoren helpt elkaar aan meer omzet.

Luc Jacobs, regiodirecteur voor BNI Antwerpen-Mechelen licht toe: “Het idee is simpel: 98% van de ondernemingen zegt omzet te halen uit mond-tot-mondreclame, terwijl slechts 3% hier een bepaalde structuur voor heeft. Dat gat probeert BNI op te vullen.” Het gaat daarbij vooral om wie de leden kennen. “Wie ze kennen, is van goudwaarde”, aldus Luc Jacobs.

Met Mechelen Werkt! is er al een zeer succesvolle BNI-groep in Mechelen, waarom komt er dan een tweede? Luc Jacobs: “Het is heel belangrijk om te weten dat er binnen een BNI-groep slechts één afgevaardigde per beroepscategorie mag zijn: dus één accountant, één loodgieter, één autohandel,… Op die manier is er geen concurrentie onder de leden. De vraag naar BNI-lidmaatschap was zo groot dat we bijna verplicht waren om te starten met BNI Maneblussers.”

Jakob Mignon van BMW Juma uit Mechelen is overtuigd lid: “Ik ben echt overtuigd van het concept van BNI: op regelmatige basis samenkomen met een gevarieerde groep van ondernemende mensen, elkaar inspireren, motiveren en samen nieuwe business generen. Dit alles onder het motto: geven loont”, zegt hij. “Je ontmoet enorm veel ondernemers die ook graag hun netwerk openstellen; zo kan je die mensen aan meer omzet helpen en gaan ze jou ook willen helpen.” Het netwerk van elke ondernemer die lid is van een lokaal BNI chapter wordt op die manier minstens 30x groter.

Elke week ontmoeten de leden elkaar tijdens een vroege ontbijtsessie. Er worden coaching- en inspiratiesessies georganiseerd, ervaringen en contacten uitgewisseld. Het BNI business netwerk onderscheidt zich van andere netwerkorganisaties door zijn rechttoe rechtaan aanpak. “Je zit er allemaal om één reden: business uitwisselen en je netwerk vergroten, in een vriendschappelijke maar toch zakelijke sfeer en tijdens een lekker ontbijt”, zegt Jakob nog.

Vrijdag 15 januari organiseert BNI Maneblussers een bezoekersdag in hotel Gulden Anker in Mechelen. Een mooie kans om kennis te maken met het BNI concept, en vooral om een hoop nieuwe mensen te leren kennen. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met Jakob Mignon van BMW Juma.