Na de aanslagen: Mechelse hotels doen het toch goed

Parkhotel Montreal.

Parkhotel Montreal.

Al bij al hebben de aanslagen in Brussel geen al te negatieve inpact gehad op de hotelsector in Mechelen. Dat blijkt uit een reactie van de Mechelen Hotel Association.

“De week van de aanslagen kreeg uiteraard iedereen met annuleringen te maken, doch voor de meesten onder ons was dit niet dramatisch”, zegt Ann Leemans, ondervoorzitter van de MHA en business manager bij Parkhotel Montreal in Mechelen.  “Enkele leden van Mechelen Hotel Association die werken op internationale groepen,  kregen na de aanslag in Brussel voor de paasvakantie wel ernstige annuleringen te verwerken. Dat was voor hen dan wel een ramp.”

Soms waren er ook annuleringen voor reservaties in de verre toekomst. “Maar we blijven positief; wat nog komen moet, kan nog worden ingevuld. Voor deze en de komende weken kunnen we stellen dat de business opnieuw op dreef komt en de bezettingen er weer veelbelovend uit zien. De Mechelse bedrijven laten hun medewerkers nog steeds overkomen en dit is voor vele hotels een belangrijke factor.”

Algemeen genomen waren de eerste drie maanden van het jaar, ondanks de aanslagen in Brussel, voor de Mechelse hotels toch zeer bevredigend. “De meeste hotels  deden het zelfs beter dan vorig jaar.”

Mechels schepen voor Toerisme Bjorn Siffer voegt daar nog aan toe: “Na elk traumatiserend drama heeft de mens een stabiliserende tijd nodig om opnieuw vertrouwen te winnen en het gewone gedrag te hervatten. Mechelen is een veilige en overzichtelijke stad, bezoekers voelen zich hier snel geborgen.”