N17_Omleidingskaart_doorgaandverkeerVanaf maandag 20 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structurele onderhoudswerken uit op de N17 (Provincialeweg/ Dendermondsesteenweg) in Lippelo. Het vrachtverkeer moet zes weken een grote omleiding volgen

Tussen het kruispunt Hof ter Bollendreef/Patattenstraat en het kruispunt Oppuurseweg/Lippelodorp krijgt het versleten wegdek van de N17 nieuw asfalt. Plaatselijk wordt ook de fundering van de weg aangepakt. De N17 wordt daarvoor gedurende anderhalve maand afgesloten.

Het wegdek van de Provincialeweg/Dendermondsesteenweg (N17) is in slechte staat. Daarom wordt het versleten asfalt verwijderd en vervangen. Op sommige plaatsen is ook de fundering beschadigd. De nieuwe laag asfalt zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Om de hinder voor te beperken, worden de werken in twee fases uitgevoerd. Van 20 april tot 11 mei wordt gewerkt tussen de Oppuurseweg en de Theo Andriesstraat. Het kruispunt van de Theo Andriestraat wordt hierin meegenomen. Van 11 tot 29 mei wordt gewerkt vanaf de Theo Andriesstraat tot net voor het kruispunt met de Patattenstraat.

De werken zullen zes weken duren. Al die tijd wordt de N17 ter hoogte van de werf afgesloten voor het doorgaande verkeer in beide richtingen. Het doorgaand verkeer en zwaar verkeer (+3,5t) tussen Dendermonde en Willebroek volgt in beide richtingen een grote omleiding via de N16 (Gewestweg/Rijksweg Temse Breendonk/Rijksweg), de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas en de N41 (Nieuwe Steenweg/Rijksweg).

Tijdens fase 1 moet lokaal verkeer komende van Dendermonde de N17 verlaten aan de Oppuurseweg richting Oppuurs, om dan in Oppuurs via de Lippeloseweg, de Voortstraat, de Meirstraat en de Meir richting Puurs en Liezele te rijden om uiteindelijk aan het kruispunt ‘De Wolf’ terug de N17 op te rijden. Lokaal verkeer komende van Mechelen volgt hetzelfde traject, maar dan in de andere richting.

Tijdens de tweede fase is de Theo Andriesstraat bereikbaar via de N17. Lokaal verkeer volgt dan in beide richtingen een kortere omleiding via de Theo Andriesstraat, Liezele-Dorp en de Wolfstraat.

Om de hinder tijdens de werken te drukken, stelde Wegen en Verkeer Antwerpen voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aan. Ook ondernemers kunnen bij hem terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak tijdens de werken, via: bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477-47.74.76.