n17lippeloDe vernieuwing van het wegdek van de N17 in Lippelo is sneller klaar dan verwacht. In de loop van 12 mei wordt de weg opnieuw opengesteld. Dat is tien dagen vroeger dan gepland.

Sinds 20 april werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de vernieuwing van de N17 (Provincialeweg/Dendermondsesteenweg) in Lippelo. Tussen de kruispunten met de Hof ter Bollendreef en de Oppuurseweg heeft het gehavende wegdek een nieuwe asfaltlaag gekregen. De werken gingen vlotter dan gepland waardoor de weg al op 12 mei kan worden opengesteld. Normaal gezien zouden de werken hebben geduurd tot 22 mei.

Maandagmiddag werd de laatste hand gelegd aan de asfaltering van de rijweg tussen het kruispunt van de N17 met de Theo Andriesstraat tot net voor het kruispunt met de Patattenstraat. Daarna worden nog markeringen aangebracht. Dinsdag wordt alles schoongemaakt en opgeruimd zodat in de loop van de namiddag de weg terug opengesteld kan worden voor het verkeer.

Aangezien de fundering van het wegdek in minder slechte staat was dan ingeschat, waren er minder diepgaande herstellingen nodig. Daardoor heeft de aannemer een hoog werktempo kunnen aanhouden. Bovendien bleef het weer goed, zodat de werken nauwelijks oponthoud kenden.