wegenwerkenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de asfaltlaag van de Mechelbaan (N15) in Putte en de intercommunale drinkwatermaatschappij Pidpa werkt op die plaats tegelijkertijd aan rioleringsputten.

Het AWV zal de asfaltlaag van twee stukken van de N15 vernieuwen van maandag 8 juni tot en met woensdag 10 juni. Het gaat om de stukken tussen Klein Boom en de Leuvensebaan, en tussen de Kleinmannekesstraat en de Houwstraat. De dagen vóór deze werken zal de Pidpa herstellingen uitvoeren aan de rioleringsputten.

Op vrijdag 29 mei werkt Pidpa aan de rioleringsputten op het stuk tussen de Kleinmannekesstraat en de Houwstraat. De N15 blijft dan gewoon open en het verkeer kan steeds in beide richtingen doorrijden. Van maandag 1 juni tot en met vrijdag 5 juni zijn de rioleringsputten op het stuk tussen Klein Boom en de Leuvensebaan aan de beurt. De N15 is tijdens die fase wel afgesloten. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid langs de Vaatjesstraat, de Tinstraat en de Leuvensebaan.

Meteen na de rioleringswerken start het AWV met het vernieuwen van de asfaltlaag van de rijweg. Het nieuwe wegdek moet het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren. Van maandag 8 juni tot en met woensdag 10 juni zal het AWV op beide stukken de oude asfaltlaag wegfrezen en nadien de nieuwe asfaltlaag en markeringen aanbrengen. Ook tijdens deze werken is de N15 tijdelijk afgesloten in beide richtingen. Verkeer tussen de Kleinmannekesstraat en de Houwstraat wordt omgeleid via de Vaatjesstraat, Tinstraat, Schrieksesteenweg, Koningsbaan en Hoogstraat. Als alles loopt zoals gepland, wordt de N15 op woensdagavond 10 juni opnieuw opengesteld voor verkeer.