MVprojecten plant project op site Grand Veneur

Grand Veneur in vervlogen tijden.

Grand Veneur in vervlogen tijden.

Na jaren van verkommering is er een oplossing gevonden voor hotel Grand Veneur in Keerbergen. De huidige eigenaar, het Gemeenschapsonderwijs, zocht al jaren naar een oplossing of een overnemer voor het pand met historische waarde.

Het gebouw uit 1938 in art decostijl was achtereenvolgens hotel, hoofkwartier van Duitse en later Amerikaanse officieren in WO II en vervolgens weer hotel (zelfs rendez-voushotel). In 1980 werd het gerenoveerd en omgevormd tot meisjesinternaat. In 2002 werd het pand de administratieve hoofdzetel van een groep van het Gemeenschapsonderwijs. Sinds 2011 staat het prachtige gebouw te verkommeren en valt het ten prooi aan de tand des tijds en vandalisme.

Na diverse eerdere pogingen tot verkoop heeft MVprojecten uit Putte, de bouwpromotor onder leiding van Manu Vercammen, het pand kunnen verwerven in openbare verkoop. MVprojecten heeft eerder zijn sporen reeds verdiend door tal van geslaagde grotere nieuwbouwprojecten en renovaties in o.a. Putte, Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver en recent een nieuwbouwproject in de buurt van de Grand Veneur aan de Lindenstraat in Keerbergen.

Na een marktanalyse in samenspraak met zusterfirma Immo Vercammen is MVprojecten reeds enige tijd op zoek naar uitzonderlijke projecten om zich verder te onderscheiden. Zo staat er voor 2016 reeds een woonpark gepland in Putte-Peulis. De schitterende locatie van de Grand Veneur biedt veel mogelijkheden die de komende maanden verder concreet onderzocht zullen worden. MVprojecten verwacht dat ze via hun makelaar Immo Vercammen midden 2016 een uniek concept van residentiële appartementen en loften kunnen voorstellen op het 3 hectare grote terrein. Het project zal worden ontwikkeld met respect voor het verleden en met het oog op de toekomst.