MVOVlaanderen geeft themagebonden informatie

mvovlaanderenMVOvlaanderen.be, het kennisplatform rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en een initiatief van de Vlaamse overheid, slaat een nieuwe weg in. Voortaan groepeert de website nieuws-items rekening houdend met actuele thema’s.

Als eerste thema dat bedrijven en organisaties moet inspireren om ondernemen anders aan te pakken, werd gekozen voor Nieuwe business-modellen. Sociale innovatie, circulaire economie en duurzame technologie zijn de topics in de meest recente berichtgeving. Bedrijven die als voortrekkers het ondernemen over een andere boeg gooien, komen aan bod in reportages, interviews en praktijkvoorbeelden. Met een kritische blik worden de opportuniteiten maar ook de valkuilen belicht. Experten delen hun visie in een column. Het kenniscentrum wil met die veelzijdige aanpak bezoekers inspireren en informeren.

De volgende maanden komen de thema’s Duurzame mode en Cultuur aan bod. MVO Vlaanderen neemt een kijkje achter de schermen van de mode-industrie. Hoe verduurzaamt zij het productieproces?

MVO Vlaanderen blijft ook algemeen nieuws brengen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen, onder meer over de nieuwste instrumenten, ook voor specifieke sectoren, om MVO nog beter te integreren in de bedrijfsvoering.