Het Amerikaanse Agilent Technologies Inc.  neemt het Nielse biotechnologiebedrijf  Multiplicom N.V. over. Multiplicom is gespecialiseerd in de allernieuwste technologie en producten voor genetische tests.

Het bedrijf ontwikkelt, produceert en commercialiseert moleculair-diagnostische oplossingen in kits die gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. Klinische labo’s kunnen dankzij de producten van Multiplicom de DNA-varianten identificeren die geassocieerd zijn met een genetische ziekte of een aanleg daarvoor. Dankzij de oplossingen kan kankertherapie beter worden gestuurd en kunnen aangeboren afwijkingen al zeer vroeg tijdens de zwangerschap worden opgespoord.

“Het verwerven van Multiplicom versterkt onze positie aanzienlijk in de markt van de genomics”, zegt Herman Verrelst, vice president en general manager van Agilent’s Genomics Division. “De producten en technologie van Multiplicom verbreden en verrijken ons portfolio en vergroten onze mogelijkheden in aangrenzende markten.”

“Multiplicom is opgetogen dat we deel uitmaken van Agilent en dat we de mogelijkheid krijgen om onze producten en technologie aan te bieden aan een grotere markt”, zegt Dirk Pollet, CEO van Multiplicom. “We zijn eveneens onze investeerders (Gimv, PMV, Qbic, RMM, Universiteit Antwerpen en VIB) oneindig dankbaar voor hun blijvende steun vanaf dag 1.”

Agilent verwerft Multiplicom voor ongeveer 68 miljoen euro. De acquisitie zal naar verwachting afgerond worden tegen het midden van januari. De 90 personeelsleden van Multiplicom krijgen allemaal carrièremogelijkheden bij Agilent.