MECHELEN – In de Mechelse Graaf van Egmontstraat opent op maandag 16 oktober een tweede Vlaamse Mister Genius-winkel. In deze winkelketen kan je terecht voor onderhoud en herstelling van PC, MAC, spelconsoles en smartphones.

Mister Genius was tot nu toe vooral actief in Brussel en Wallonië, met in totaal 13 winkels. Met de opening van de Mister Genius winkel in Mechelen zet de winkelketen resoluut in op verdere uitbreiding in Vlaanderen. Binnen 3 jaar wil Mister Genius winkels hebben over het hele Belgische grondgebied. Na Kraainem is Mechelen de tweede Vlaamse locatie voor Mister Genius.

“Wij zijn niet zomaar een computerwinkel”, benadrukt Olivier Olbrechts, CEO van Mister Genius. “In Mechelen zijn er op dit ogenblik bijzonder weinig spelers die ons dienstenaanbod evenaren. Ons concept is bovendien uniek: iedereen kan met z’n informaticaproblemen terecht bij Mister Genius. Naast PC’s – zowel MAC als Windows – herstellen we ook smartphones, tablets en zelfs tv’s en spelconsoles. We merken dat klanten voor zowel de reparatie van een smartphone als voor het beheer van 20 computers in een bedrijf bij ons langslopen.”

KMO’s

Grote ondernemingen beschikken vaak over een interne IT-afdeling die de medewerkers, indien nodig, snel kan verderhelpen. “Particulieren of kleine ondernemers staan er vaak alleen voor. Voor hen is het vaak zoeken waar ze terecht kunnen wanneer ze een IT- of technologieprobleem hebben”, bevestigt Jérôme Paquot, bij Mister Genius verantwoordelijk voor zelfstandige ondernemers en KMO’s. “Kleine ondernemingen hebben vaak niet de middelen om een IT-manager aan te werven. Wij kunnen echter die rol voor hen invullen.”

Het succes van Mister Genius vertaalt zich naar de financiële resultaten. Van een omzet van ongeveer 500.000 euro in 2007, steeg dit cijfer naar 1,250 miljoen in 2010. Vorig jaar werd een omzet behaald van 3 miljoen euro. Tegelijkertijd nam ook het aantal werknemers toe: van 5 in 2007 naar 17 in 2010 en 35 vandaag.