PalmZeeland’s Roem uit Yerseke lanceert een nieuwe kant- en kaar maaltijd: mosselen à la minute bereid met PALM Hop Select van PALM Belgian Craft Brewers uit Steenhuffel. Hiermee spelen Zeeland’s Roem en PALM Belgian Craft Brewers in op de actuele trends van het gebruik van bier en foodpairing.

Olivier Laméris, Commercieel Directeur Nederland PALM, is zeer verheugd over de samenwerking: “Bier is geschikter voor foodpairing dan wijn. Het combineren van bier met eten is daarom ook enorm in trek. Via deze introductie spelen wij in op deze trend en kunnen wij de consument extra bedienen.”

Het concept van Mosselen à la minute bereid met PALM Hop Select is gebaseerd op verse mosselen in de schelp. Door het hightech verwerkingsproces van Zeeland’s Roem kan de smaak en structuur van de mosselen gegarandeerd worden. Ze hebben een houdbaarheid van 21 dagen, zonder toevoeging van additionele conserveringsmiddelen. Ditzelfde verwerkingsproces zorgt er eveneens voor dat de verfijnde PALM Hop Select smaak behouden blijft.

Zeeland’s Roem is constant bezig met productontwikkelingen. Deze eenpersoons mosselmaaltijd is samengesteld uit de lekkerste verse MSC-keurmerk mosselen die op smaak worden gebracht met PALM Hop Select. Het geheim van PALM Hop Select zit hem in de eigen Steenhuffelse hop. De brouwerij heeft haar eigen hopveld aangelegd met de Hallertau Mittelfrüh-variëteit. Deze aromarijke hopvariant wordt gebruikt tijdens de derde hoppingfase. “Een uitermate lekkere combinatie”, aldus Giovanni Verhaert, Marketing en Product Manager van Zeeland’s Roem. “De mosselliefhebbers houden vaak vast aan de traditionele bereiding van verse mosselen. Wij verwachten met dit product de consument niet alleen te laten genieten van deze maaltijd maar ook te stimuleren om zelf de verse mosselen op een andere manier klaar te maken.” De maaltijd van Zeeland’s Roem is bedoeld voor mosselliefhebbers die alleen wonen, gezinnen met slechts één mosselliefhebber, studenten en ouderen die moeite hebben met het schudden van verse mosselen in de pan. Hij kan snel worden opgewarmd in de microgolfoven.

De mosselen à la minute bereid met PALM Hop Select zijn sinds begin januari 2015 te koop bij Albert Heijn.