Moortgat en Lagae lopen mee in Great Breweries Marathon

Vlnr Christophe Impens (Golazo), Antoine Bosteels (Brouwerij Bosteels), Peter Buelens (Brouwerij Palm), Michel Moortgat (Brouwerij Duvel Moortgat) en Ruben van Gucht (sportjournalist-ambassadeur)

Vlnr Christophe Impens (Golazo), Antoine Bosteels (Brouwerij Bosteels), Peter Buelens (Brouwerij Palm), Michel Moortgat (Brouwerij Duvel Moortgat) en Ruben van Gucht (sportjournalist en ambassadeur).

De Belgische Great Breweries Duvel Moortgat (Breendonk), PALM Belgian Craft Brewers (Steenhuffel) en Brouwerij Bosteels (Buggenhout) organiseren op zondag 5 juni ism Golazo de eerste Great Breweries Marathon voor lopers en wandelaars.

“Met de organisatie van de Great Breweries Marathon willen we in de eerste plaats aantonen dat een gematigde bierconsumptie perfect kan samengaan met een sportieve, gezonde levensstijl, vertelt Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat. “Ten tweede winnen zowel de Belgische speciaalbieren als de loopsport – in al zijn facetten – aan populariteit. Tenslotte denken we met deze marathon ook een internationaal publiek te kunnen aanspreken, want steeds meer buitenlanders komen naar ons land om aan biertoerisme te doen. En geef toe, is er een betere manier om onze biercultuur te leren kennen, dan dwars door een brouwerij te lopen en achteraf een speciaalbier te degusteren?”

“Ons objectief is de consument ons vakmanschap te laten ontdekken en beleven en daar geeft de GBM het perfecte antwoord op. Wij kijken er dan ook naar uit de vele lopers en wandelaars in Brouwerij PALM en DE HOORN te mogen ontvangen”, zegt Peter Buelens, PR & Marketing Manager van PALM Belgian Craft Brewers.

De start wordt gegeven op brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Van daaruit doorkruisen de lopers en wandelaars de regio waar de Denderstreek, het Pajottenland en Klein-Brabant elkaar ontmoeten. Op de sfeervolle en historische brouwerijen en degustatiepunten van PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels worden de nodige reserves aangevuld. Aan de aankomst op brouwerij Duvel Moortgat krijgen alle deelnemers een rijkelijk gevuld bierpakket met de bieren van Duvel Moortgat, PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels om thuis van te genieten.

De deelnemers kunnen kiezen uit vier onderdelen: de Great Breweries Marathon (start om 9 uur), de Great Breweries Marathon Walk (42 km, start om 9.10u), de Great Breweries Half Marathon (start om 11 uur) en de Great Breweries Half Marathon Walk (21 km, start om 11.10u)

Michel Moortgat loopt mee en zal ook het startschot geven van de Great Breweries Half Marathon. Anouk Lagae (Marketeer of the Year, Duvel Moortgat) loopt eveneens de halve marathon mee.

Er zijn 5500 deelnemers ingeschreven van 41 verschillende nationaliteiten, waaronder meer dan 600 Nederlanders, 32 Amerikanen en 15 Japanners.