Moore Stephens op het overnamepad

Andries Verschelden.

Andries Verschelden.

Moore Stephens Belgium, de grootste onafhankelijke accounting- en businessconsultingfirma in België met ook een vestiging in Mechelen, en Armanino LLP, de grootste onafhankelijke accounting- en businessconsultingfirma in Californië, hebben samen The Brenner Group overgenomen op 1 september. The Brenner Group is een gerenommeerde dienstengroep uit Silicon Valley die bestaat uit 25 financiële topconsultants met een gezamenlijke omzet van 6 miljoen dollar. Ze zijn gespecialiseerd in part time financieel management, zoals part time CFO en controller diensten, waardering van ondernemingen en financiële adviesverlening, met een specifieke expertise in venture-backed technologiebedrijven.

The Brenner Group heeft bijna 30 jaar ervaring in de sector en blijft onder die naam verder werken als een aparte onderneming. Haar unieke nichepositie wordt gekoppeld aan de sterke marktpositie van Armanino.

“Accountancybedrijven zoeken constant naar nieuwe structuren en samenwerkingsvormen. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd om first in class te zijn in die evolutie. Met deze gezamenlijke investering met de collega’s van Armanino gaan we immers nog een stap verder dan een louter operationele samenwerking. Armanino deelt onze passie voor innovatie en ondernemerschap. De joint venture voelt voor ons dan ook heel natuurlijk aan”, aldus Frans Verschelden, chairman van Moore Stephens Belgium.

Moore Stephens Belgium biedt zijn Belgische klanten al jarenlang met succes een wereldwijde ondersteuning als onafhankelijk lid van het uitgebreide Moore Stephens netwerk. Met deze overname versterkt Moore Stephens Belgium zijn lokale aanwezigheid in Silicon Valley en Noord-Californië.

“We proberen lokaal aanwezig te zijn in de meest dynamische markten van onze klanten. Als hotspot van de technologiesector trekt Silicon Valley enkele van onze beste en meest beloftevolle klanten uit de technologiesector aan. Met deze lokale joint venture kunnen wij nog beter op hun noden inspelen”, stelt Peter Verschelden, CEO Moore Stephens Belgium.

De dagelijkse leiding van The Brenner Group LLC komt in handen van de Belg Andries Verschelden, partner die de leiding heeft van Moore Stephens Verschelden’s international business units in San Francisco en Shanghai.

Moore Stephens Belgium heeft eveneens een akkoord gesloten rond de overname van De Kegel, Vervliet & Partners bvba. Dit onafhankelijk accountantskantoor is gevestigd in Sint-Niklaas en bedient zijn klanten met diensten op het vlak van boekhouding, fiscaal advies en financiële begeleiding. Dankzij deze overname groeit de omzet van Moore Stephens verder door en wordt de bestaande accountancy-tak versterkt.