Moore Stephens Belgium bundelt krachten met element61

overnameMoore Stephens Belgium en element61 kiezen voor een gezamenlijke toekomst. Vanaf 1 januari 2016 maakt de Business Analytics consulting organisatie deel uit van Moore Stephens Belgium. Door de overname creëren ze samen een toekomstgericht dienstenaanbod.

element61 is het toonaangevende Business Analytics consulting bedrijf in de Belgische markt, dat vandaag het meest ervaren team in BI, Data Warehousing en Performance Management aan boord heeft. Meer dan 40 senior consultants, met gemiddeld 13 jaar+ Business Analytics ervaring, resulteren in een aanbod van meer dan 500 manjaren expertise. Hierdoor kan element61 zowel de capaciteit als de kwaliteit bieden die organisaties nodig hebben om Business Intelligence en Performance Management succesvol te implementeren.

“Data ontsluiten en analyseren, is cruciaal geworden voor elke organisatie”, aldus Frederik Berckmoes-Joos, Chief Strategy Officer Moore Stephens Belgium. “Na jaren van investeringen in ERP en CRM systemen beschikken ondernemingen over grote hoeveelheden data die niet steeds makkelijk toegankelijk zijn of intelligent worden aangewend. Kunnen beschikken over de correcte informatie en inzichten, waar nodig in real-time, is cruciaal voor een ondernemer om de juiste keuzes te maken. De versterking met één van de meest ervaren Business Analytics consultancy teams is een belangrijke strategische keuze, waardoor we ons cliënteel nog beter kunnen ondersteunen.”

element61 kan in de Moore Stephens Belgium organisatie sneller doorgroeien en zijn dienstenaanbod verder uitbreiden in de breedte en diepte. Stijn Vermeulen, Managing Director element61: “Sinds onze start in 2007 zijn we jaar na jaar met ongeveer 25% gegroeid. We staan bekend om onze ervaring, expertise, innovatie en kwaliteit. Daarnaast investeren we elk jaar 15% van onze omzet in kennisontwikkeling en persoonlijke groei van onze senior consultants. Onze bestaande klantenportfolio bewijst het succes van een business model dat berust op ervaring, pragmatisme en persoonlijke betrokkenheid. Wij waren op zoek naar een omgeving waarin we ons succes kunnen bestendigen en onze groei versnellen. Bij Moore Stephens Belgium vinden we de juiste ondernemende cultuur. De groep heeft al bewezen dat ze innovatieve strategische keuzes durft te maken. Deze stap biedt aan onze mensen nieuwe opportuniteiten voor ontwikkeling en carrière-pad binnen een vooruitstrevend bedrijf. De functionele kennis van de consultants en accountants van Moore Stephens Belgium is voor ons een verrijking in het kader van onze Analytics projecten.”

De huidige partners van element61 stappen allen mee in het aandeelhouderschap van Moore Stephens Belgium. Samen telt de accounting- en consultingfirma nu 380 medewerkers en 30 partners met een geconsolideerde omzet van 45 miljoen euro. Stijn Vermeulen blijft aan het hoofd van de Business Analytics Business Unit en zal mee instaan voor de operationele en strategische leiding. Toon Puissant, Frank Lehouck, Bjorn Van Damme en Frederic de Schutter worden allen partner bij Moore Stephens Belgium.

Peter Verschelden, CEO van Moore Stephens Belgium, blikt verder vooruit. “We bouwen aan een firma die de juiste diensten in de markt zet om ons cliënteel niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst, optimaal te kunnen blijven ondersteunen. Met de komst van Hans Cools (ex Sanoma) als co-CEO , hebben we iemand aan boord die ervaring heeft in transformatie en die met een frisse blik onze organisatie uitdaagt. Samen met element61 willen we in België een cruciale rol spelen in Business Analytics. Het bundelen van onze krachten is de eerste stap.”