Ze zijn al sinds dinsdag aan het proefdraaien, maar op vrijdag 10 maart heeft in de Hendrik Consciencestraat 54 in Mechelen het officiële openingsevent plaats van MoonZone, E-sports bar & tournament center. Het moet het Mechelse walhalla voor gamers worden.

MoonZone is een initiatief van Kurt Hendrickx en Wim De Boeck. “Dit was mijn droom al toen ik pas 14 jaar was, en nu, vijftien jaar later, komt die droom uit”, zegt Kurt Hendrickx. “MoonZone is volgens ons uniek in de Benelux. Het is een bar waar je gewoon iets kunt drinken, maar er is zoveel meer te zien en te doen. Het is een sportcafé, alleen zijn bij ons op de vijf televisieschermen geen basketbalwedstrijden te zien, maar gamingwedstrijden van over de hele wereld. Dat aanbod is zo groot dat er 24/7 wel iets te zien is.”

In het themacafé zijn er naast een reeks computers tevens twee consolecorners met een X-box en een Playstation, en er komen arcadekasten met de klassieke spelletjes uit de jaren tachtig die je speelt met een joystick, zoals Donkey Kong, Pac-Man en Space Invaders. Er komen ook party games zoals Guitar Hero die voor extra sfeer kunnen zorgen.

“We hebben eveneens een tornooizaal waar trainingsessies kunnen worden gegeven door professionele spelers en een streamingcorner. Elke maand nodigen we een bekende youtuber uit. Die zijn razend populair. In MoonZone is eveneens een mini-gamingstore waar we o.a. shirts, caps en merchandising van de youtubers verkopen. Er komt een comic corner ism Stripkever en bord- en kaartspellen ism De Spelfanaat, en we werken ook samen met Gamegear.”

Dat MoonZone gevestigd is in Mechelen, is geen toeval. Kurt is een geboren Mechelaar en ook Wim komt uit de streek, maar de locatie werd vooral gekozen vanwege de gunstige ligging. “De stad ligt centraal en MoonZone is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat is erg belangrijk. Wij mikken op een publiek uit heel Vlaanderen en zelfs uit Nederland, en dan is een centrale ligging van groot belang.