Monterosa is de nieuwste aanwinst bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Deze roze vleestomaat is heel populair in Zuid-Europa maar nog niet bekend bij de Belgische consument. Met de eerste lokaal geteelde Monterosa tomaten van het seizoen wil BelOrta hierin verandering brengen.

“Dit seizoen zullen twee BelOrta-producenten Monterosa telen”, zegt Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta. “Hiermee voegt BelOrta een nieuwe bijzondere tomaat toe aan haar uitgebreide tomatenassortiment. Na zorgvuldig onderzoek werd deze unieke tomaat vorig jaar geselecteerd voor het BelOrta Chef gamma.”

De nieuwe vleestomaat is intens rozerood van kleur, heeft een zachte schil en een kruidige smaak. Monterosa valt tevens op doordat ze asymmetrisch geribd is met daarop een opvallende kroon. Zowel warm als koud, in carpaccio, salade, quiche of soep, komt de lekkere mediterrane smaak van deze opvallende tomaat uitstekend tot zijn recht.

Ook voor de zoete puntpaprika’s is het seizoen begonnen bij BelOrta. De eerste die werden geveild, werden geteeld door BVBA Grobar uit Berlaar en aangekocht door Belgian Fresh Food uit Antwerpen. “Vorig jaar werd ongeveer 1 miljoen kilogram Sweet Palermo® aangevoerd”, zegt Jo Lambrecht. “Dit jaar verwachten we een verdubbeling van de productie, met een stijging van het areaal tot 8 hectare. Op deze arealen worden zowel de rode, gele en groene als de oranje kleurvarianten geteeld.”

De Sweet Palermo® zit boordevol vitamines en onderscheidt zich door zijn snelle bereidingstijd (weinig zaden en zachtere schil), unieke uiterlijk, intense smaak en hoger gehalte aan natuurlijke suikers.