Montea verkoopt site in Puurs

gdcVastgoedvennootschap Montea, gespecialiseerd in logistiek vastgoed in de Benelux en Frankrijk, heeft een logistiek centrum in Puurs verkocht aan Internationaal Transport Gilbert De Clercq uit Temse.

Het centrum bevindt zich aan Schoonmansveld 28. In 2012 ondertekende Montea met Office Depot een samenwerkingsakkoord over de sale & rent back van de site met een opslagruimte van 12.000 m² en een kantoorruimte van 2.000 m². Montea verwierf het vastgoed op basis van een aanvangsrendement van 8,15%. Het vertegenwoordigt een investeringswaarde van 7,9 miljoen euro.

Internationaal Transport Gilbert De Clercq uit Temse was dringend op zoek naar een bijkomende vestiging in de regio Puurs. Montea heeft besloten de lopende leasingovereenkomst over te dragen aan de firma voor een verkoopprijs die in de lijn ligt van de aanschaffingswaarde in 2012. Internationaal Transport Gilbert De Clercq is een familiebedrijf dat zijn wortels heeft in het Waasland maar ook vestigingen heeft in Spanje en in Slovakije. Het evolueerde van een klassieke transportfirma tot een third party logistics provider die een geïntegreerde dienstverlening aanbiedt voor alle logistieke vragen.