In december 2013 sloot vastgoedvennootschap Montea met MG Real Estate een partnershipovereenkomst voor de ontwikkeling van het duurzaam logistiek park MG Park De Hulst in Willebroek, met in totaal 150.000 m² te ontwikkelen logistieke ruimte. Nu voegt Montea opnieuw een hoogwaardig distributiecentrum toe aan zijn portefeuille op MG Park De Hulst. De site staat op een terrein van ca 20.900 m² en omvat een platform van 13.100 m² opslagruimte, 1.000 m² kantoorruimte en 45 parkeerplaatsen. Het gebouw is uitgerust met koel- en vriescellen (-27°C), een sprinklerinstallatie en 12 laadkades. Het zal de uitvalsbasis vormen voor de logistieke bediening van de horecaklanten van Metro Cash & Carry Belgium.

Deze operatie vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van 8,80 miljoen euro en zal een bruto aanvangsrendement genereren van ongeveer 7,1%.

In 2014 ontwikkelde Montea voor Metro reeds een distributiecentrum op maat van 3.500 m² in Vorst. Metro ondertekende hiervoor een huurovereenkomst met een vaste duurtijd van 27 jaar.

Voor de site in Willebroek werd een huurovereenkomst afgesloten met een vaste duurtijd van 10 jaar. Metro Cash & Carry Belgium maakt deel uit van de internationale Metro groep, actief in 35 landen en één van de grootste internationale retailers.

Deze groei van Montea wordt gefinancierd met de middelen die de vastgoedvennootschap zopas verwierf in het kader van de verkoop van 3 panden in Frankrijk. De netto verkoopprijs was 60,4 miljoen euro.