DachserDe vastgoedvennootschap Montea, gespecialiseerd in logistiek en semi-industrieel vastgoed in de Benelux en Frankrijk, heeft de afgelopen twee maanden zes build-to-suit projecten opgeleverd voor in totaal 120.538 m².

De projecten vertegenwoordigen een waarde van meer dan 58 miljoen euro.

Twee van die projecten zijn gesitueerd in Willebroek en werden gerealiseerd in samenwerking met MG Real Estate. Het gaat om 9.100 m² voor Dachser en 19.500 m² voor Neovia Logistics Services.

Dachser heeft de nieuwe gebouwen begin oktober in gebruik genomen. Het gaat om een transitterminal met 68 gates en een kantoorgebouw. Dachser was in Willebroek dringend aan uitbreiding toe. Frans van Bedaf, general manager Dachser Willebroek: “We waren de jongste jaren sterk gegroeid en op de vorige locatie had de capaciteit haar grenzen bereikt. In onze nieuwe gebouwen (op minder dan 5 kilometer van de oude) hebben we meer mogelijkheden en kunnen we samen met onze klanten nieuwe opportuniteiten ontwikkelen.” Dachser koos bewust om in Willebroek te blijven, vanwege de strategische ligging tussen Brussel en de haven van Antwerpen. Dachser Belgium is al sedert 1995 actief in de regio en stelt een negentigtal mensen tewerk.

Voor Neovia Logistics werd op het MG Park De Hulst in Willebroek een logistiek platform gecreëerd met 19.000 m² opslagruimte, 500 m² kantoren, 82 truckplaatsen en 30 laadkades.