Montea koopt en verhuurt in Bornem

Built-to-suit project in Bornem.

Built-to-suit project in Bornem.

Montea is nog steeds zeer actief in Bornem. Aan de Industrieweg heeft de vastgoedvennootschap van Beherman Invest NV, onderdeel van Beherman Group, een terrein verworven van 4,6 ha. De site heeft een strategische ligging in de gouden driehoek Brussel/Antwerpen/Gent, in de directe nabijheid van de snelwegen A12/E17.

Het bestaande gebouw zal worden afgebroken en de site zal volledig worden herontwikkeld. Montea is reeds gestart met de commercialisatie van het terrein voor een ontwikkeling op maat van een logistiek gebouw van ongeveer 26.000 m². Deze transactie vertegenwoordigt een investeringswaarde van 4,6 miljoen euro.

Nog in Bornem heeft Montea twee nieuwe huurovereenkomsten afgesloten. De site Bornem (Industrielaan 2-24) met een totale oppervlakte van 14.343 m² is nu volledig verhuurd. Montea en de Regie der Gebouwen ondertekenden een huurovereenkomst voor een vaste duurtijd van 9 jaar. De huurovereenkomst omvat 8.760 m² opslagruimte, 590 m² kantoorruimte en 37 parkingplaatsen. De Regie der Gebouwen zal de site gebruiken als opslagplaats voor in beslag genomen goederen. Deze transactie werd begeleid door Hugo Ceusters NV.

De resterende beschikbare oppervlakte van 1.206 m² is verhuurd aan Beherman Motors NV (onderdeel van Beherman Group) voor een duurtijd van 9 jaar met een eerste break na 3 jaar. Beherman Group is de officiële importeur van Mitsubishi voor België en Luxemburg en zal de site gebruiken als atelier en opslagruimte.

Deze twee transacties vertegenwoordigen samen een jaarlijks huurinkomen van ongeveer 0,45 miljoen euro.