BornemVastgoedbevak Montea en Beherman Invest hebben een partnershipovereenkomst gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling van een logistiek platform op een terrein van 46.000 m² in Bornem. “Het terrein is strategisch gelegen in de Gouden Driehoek Brussel/Gent/Antwerpen en in de onmiddellijke nabijheid van de autowegen A12 en E17”, zegt een woordvoerder van Montea. “In de zoektocht naar geschikte huurders wordt vooral gemikt op logistieke dienstenverleners die gerelateerd zijn met de farmaceutische sector, maar andere industrieën zijn eveneens mogelijk. Het geplande distributiecentrum zal ongeveer 24.000 m² magazijnruimte kunnen omvatten.”

Montea maakte tevens bekend dat het zijn vastgoedportefeuille uitbreidt met 39 miljoen euro dankzij drie transacties in België en Nederland. De drie transacties hebben een gemiddelde vaste looptijd van 12,5 jaar en zullen op basis van een netto aanvangsrendement van gemiddeld 7,5% een bijkomend huurinkomen genereren van 2,93 miljoen euro bij oplevering in de loop van 2014 en 2015.

Het gaat om twee projecten in Nederland en één in België: 14.800 m² voor DocMorris op een bedrijventerrein in Heerlen, een sale and rent back transactie met Depa Disposables voor een logistiek distributiecentrum van ongeveer 17.900 m² in Beuningen en voor Nippon Express een ontwikkeling op maat van ongeveer 6.000 m² op Brucargo bij Zaventem.