Montea bouwt distributiecentrum voor Edialux

edialuxVastgoedvennootschap Montea gaat een logistiek gebouw van ca 12.400 m² ontwikkelen voor Edialux (Group Pelsis) in Bornem.

De Pelsis groep, met hoofdzetel in het VK, is leider in Europa op het vlak van milieuvriendelijke oplossingen in de gewasbescherming en de ongediertebestrijding. De groep stelt een 270-tal werknemers te werk, verspreid over 10 sites wereldwijd. Vanuit België opereert Pelsis onder het merk Edialux, dat ook een marktleidend merk in de Belgische retail-sector is.

Om een betere logistieke service te kunnen verlenen aan zijn klanten in binnen- en buitenland, zocht Pelsis een state-of-the-art distributiecentrum. In ruil voor een 15-jarig huurcontract zal Montea hiervoor een build-to-suit project realiseren in Bornem. Het complex zal over ca 11.400 m² operationele ruimte en 960 m² kantoren beschikken en zal ca 70 mensen tewerkstellen.

De bouwwerkzaamheden voor dit project zullen waarschijnlijk starten in de loop van 2018. De investering zal ongeveer 11 miljoen euro bedragen en een rendement van 6,65% vertegenwoordigen.

Edialux werd in deze transactie begeleid door Ceusters Immobiliën.