Mondelēz International maakt Mechelen mee mooi. Een tiental werknemers van de voedingsproducent nam dinsdag deel aan een opruimactie in de Mechelse stationsbuurt.

Mooimakers is het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten. Samen met vertegenwoordigers van enkele bedrijven uit de omgeving heeft de organisatie dinsdag de Mechelse stationsbuurt onder handen genomen nabij de kantoren van de OVAM. Aangevuld met vrijwilligers van Vlaco, Mondelez, Fevia, Comeos, VIWF (Federatie van de waters en frisdranken) en Pringles, ging een honderdtal enthousiastelingen aan de slag om het zwerfvuil op te ruimen. Er werd 20 kg PMD en 200 kg restafval verzameld.

Annick Verdegem, corporate affairs manager van Mondelez: “Deze opruimactie past zeer goed in de bedrijfsfilosofie van Mondelez. Die bestaat uit drie pijlers en één van deze drie pijlers is grow our impact: als bedrijf meer impact hebben op het welzijn van onze planeet. Dit doen we door duurzaamheidsprogramma’s voor onze grondstoffen (zoals cacaobonen of tarwe) maar ook door acties te ondernemen ten goede van de gemeenschap waarbinnen we leven en werken. Zo organiseren wij jaarlijks een vrijwilligersweek waarbij al onze medewerkers zich inzetten voor verschillende goede doelen en ter plaatse gaan helpen.”

“Deze actie van de Mooimakers is een mooie aansluiting op de acties die wij ondernemen en aangezien wij als bedrijf toch vrij aanwezig zijn in Mechelen, en dan meer bepaald in de stationsbuurt, is het niet meer dan normaal dat wij ons steentje bijdragen en  mee helpen zwerfvuil op te ruimen. Dit zorgt voor een aangename  buurt om in te wonen maar ook om in te werken.”

Mondelez is sinds 1870 actief in België. Het portfolio van het bedrijf omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC, Lu Prince, Grany en Stimorol. Mondelēz International is in België uniek gepositioneerd omdat het hier voedingsproducent nr. 1 is in alle categorieën waar het aanwezig is (chocolade, koekjes, kauwgom en cream cheese). De onderneming stelt in de Benelux ruim 2.100 mensen te werk en is gebaseerd in Mechelen.