Mondelez International steunt lokale hulporganisaties

mondelezMeer dan 300 Belgische en Nederlandse werknemers van Mondelēz International hebben zich in oktober en november geëngageerd om iets terug te geven aan de lokale gemeenschap. In het kader van de internationale Global Volunteer Month boden ze in totaal meer dan 1.000 uur ondersteuning aan verschillende lokale hulpinitiatieven, die worden gerund door vrijwilligers. Daarnaast deden vele werknemers uit de Belgische fabrieken van het wereldwijde snackingbedrijf ook hun duit in het zakje door hun deelname aan inzamelacties van voedsel, speelgoed, boeken en kleren voor donatie aan lokale goede doelen.

In Mechelen hielpen twee vrijwilligersteams bij het sorteren en maken van voedsel- en kledingpaketten bij de Sint-Vincentiusvereniging.

Mondelez-medewerkers aan de slag bij Sint-Vincentius in Mechelen.

Mondelez-medewerkers aan de slag bij Sint-Vincentius in Mechelen.

Annick Verdegem, verantwoordelijke voor Corporate Affairs bij Mondelēz International, is verheugd over de inzet van de vrijwilligers. “Het was geweldig om te zien hoe de teams hun vaardigheden en ervaring gebruikten om anderen te helpen tijdens de Global Volunteer Month. Elke kleine activiteit die we verrichtten, was een enorme stap vooruit voor onze lokale partners binnen de gemeenschap. Dankzij de inzet van al mijn collega’s is de Global Volunteer Month weer op een succes uitgedraaid met een totale donatie van 700 vrijwilligersuren in België.”

Mondelēz International heeft sterke roots in België en is er al sinds 1870 actief. Het portfolio omvat belangrijke merken zoals Côte d’Or, LU, Milka, Philadelphia, TUC, Lu Prince, Grany en Stimorol. België is de bakermat van iconische merken zoals TUC, LU Prince, Pims, LEO en Côte d’Or. Mondelēz International is er uniek gepositioneerd daar de voedingsproducent nr. 1 is in alle categorieën waar het aanwezig is (chocolade, koekjes, kauwgom en cream cheese).

De onderneming stelt in de Benelux ruim 2.500 mensen te werk en is gebaseerd in Mechelen. In België heeft de onderneming 4 productiefaciliteiten: een koekjes- en chocoladesite in Herentals (LU & Milka), 1 chocoladefabriek in Halle (Côte d’Or) en 1 fabriek in Namen voor smeltkaas. De productie-eenheid in Herentals (LU) is de grootste koekjesfabriek in Europa met een jaarlijkse productie van 72.000 ton koekjes.