Molyvco krijgt innovatiecertificaat

molyvco18 ondernemers kregen donderdag uit handen van gedeputeerde Peter Bellens van de provincie Antwerpen een Innovatiecertificaat. Ze volgden met succes de Innovatieacademie Bouw. Eén van de gelauwerde ondernemers was Yves Mollekens van Molyvco uit Duffel.

“Door het volgen van een Innovatieacademie Bouw, de eerste in Vlaanderen, versterkten de ondernemers hun inzicht in het belang en de mogelijkheden van innovatie in de bouwsector. Ze kunnen daardoor met hun bedrijf beter inspelen op de uitdagingen van morgen”, aldus gedeputeerde Bellens.

De Innovatieacademie was een gezamenlijk initiatief van Innovatiecentrum Antwerpen, Voka Kempen, Bouwunie Antwerpen, Confederatie bouw Kempen en Kamp-C. De academie werd financieel ondersteund door de Vlaamse Regering en past in een reeks academies gecoördineerd door de Vlaamse Innovatiecentra en Flanders DC.

Deze eerste Vlaamse Innovatieacademie Bouw startte in december vorig jaar. 18 ondernemingen actief in de bouwsector (aannemers, architecten, toeleveranciers) namen de handschoen op. In de bouwsector komen vele nieuwe technieken samen zoals nieuwe materialen, digitalisering, technieken op het vlak van energiebesparing… Anderzijds evolueren de verwachtingen van de markt ook. Gebouwen moeten steeds vlotter aanpasbaar zijn. Daarom is de bouw een sector die de komende decennia door innovatie sterk zal veranderen. De Innovatieacademie bracht de deelnemers kennis bij over de nieuwe technologietrends, maar reikte ook methodieken aan om daarop in te spelen. De uitreiking van de certificaten had donderdag plaats na de laatste sessie van de academie die inzoomde op nieuwe financieringsmodellen in de bouwsector.

Yves Mollekens van bouwbedrijf Molyvco (Mollekens-Celis) uit Duffel was één van de ondernemers die de innovatieacademie met succes volgden en een innovatiecertificaat kregen. “Ik heb deelgenomen aan de innovatieacademie omdat ik er van overtuigd ben dat een bedrijf in deze tijden moet durven innoveren en innoverend werken, zowel qua personeelsbeleid als qua uitvoering en werking”, zegt Yves Mollekens.

“Met de steeds wijzigende en snel groeiende marktsituatie moeten we ons steeds aanpassen en het is ook nodig dat we met nieuwe systemen en technieken gaan werken. Daarom vond ik het belangrijk voor onze firma dat ik mee op de kar kon springen. De tips en tricks die werden aangereikt tijdens de sessies, hebben ons gewezen hoe we moeten omgaan met innovatie. Alle sprekers hebben ons elk op hun domein informatie gegeven over hoe wij kunnen innoveren en waar we rekening mee moeten houden. Voor mij was het een zeer leerrijk academie.”