Modul-System richt bedrijfswagen DWR in

Fotograaf Dimitri Janssens.

Foto Dimitri Janssens.

Het Mechelse Modul-System heeft de nieuwe servicevrachtwagen van De Winter Repair uit Wommelgem, specialist in onderhoud en herstelling van rollend materieel, ingericht. Modul-System is een Zweedse specialist in lichtgewicht stalen bedrijfswageninrichting, en zijn Belgisch filiaal bevindt zich in Mechelen.

Foto Dimitri Janssens.

Foto Dimitri Janssens.

Account manager Bart Van Damme: “Meestal richten we voor vaklui zoals loodgieters kleinere bestelwagens in. Maar dit project voor DWR was veel groter. Het is een vrachtwagen met opbouw waar we een relatief groot atelier in hebben gebouwd. Het interieur bestaat uit kastjes en verlichting, en we hebben machines van de klant geïntegreerd, zoals een draaibank, een frees en een boormachine. DWR herstelt en onderhoudt rollend materieel zoals kranen, heftrucks en hoogtewerkers. Voor een dergelijke specialist is het heel handig dat hij een volwaardig atelier steeds bij de hand heeft.”

Modul-System kwam in contact met deze klant op een vakbeurs. “Wat onze klanten erg aanspreekt, is dat onze inrichtingen in staal sterk zijn, maar ook licht in gewicht. Dat is een groot voordeel.”

Meestal zijn de wagens die worden ingericht nieuw. Ze komen rechtstreeks van de fabriek naar Modul-System en worden daar uitgerust met een aangepast interieur, om daarna in gebruik te worden genomen. “Zo’n interieur gaat heel lang mee, soms langer dan de wagen. Als de vrachtwagen of bestelwagen het opgeeft, kunnen we de kastjes e.d. overplaatsen naar een nieuwe wagen. Onze interieurs kunnen perfect een tweede leven hebben.”