SionDe Lierse burgemeester Frank Boogaerts heeft samen met de afgevaardigden van de projectontwikkelaar, een tijdelijke vereniging van DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate de eerste modelwoning van het nieuwe woon- en stadsontwikkelingsproject Sion langs de vesten in Lier officieel ingehuldigd. Op de site verschijnen, verspreid over twee fasen, 147 nieuwe woningen met ondergrondse parkeergarage.

De herontwikkeling van Sion in Lier is het resultaat van een publieke private samenwerking (PPS). Vroeger stonden op de Sion-site in Lier de stadsmagazijnen. Toen het stadsbestuur in 2006 besliste om deze diensten te verhuizen naar een andere locatie in de stad, kwam deze centraal gelegen site vrij voor een ambitieuze herbestemming.

Na een doorgedreven selectieprocedure vond de stad Lier dat het samenwerkingsverband van drie vastgoedbedrijven (DMI Vastgoed, Willemen General Contractor en Vanhout Projects) de grootste garantie inhield om deze bijzondere plek aan de samenvloeiing van de Kleine en de Grote Nete opnieuw kwaliteitsvol in te richten.

Het project Sion omvat de bouw van 68 appartementen met zicht op de Nete en het natuurgebied Nazareth, 31 appartementen aan het nieuwe SASK-plein enerzijds en 48 grondgebonden woningen anderzijds. De appartementen op het gelijkvloers beschikken over een tuin. Het project is op maat van de stad met een unieke ligging: in de historische kern en aan de vesten. Bovendien is de volledige site, vanwege het autoluwe karakter, kindvriendelijk.

De ontwikkelaars doen voor de technische studies een beroep op de expertise van Grontmij, voor het ontwerp wordt samengewerkt met a2o-architecten. De tijdelijke vereniging van aannemers Democo, Vanhout en Willemen General Contractor realiseert de bouwwerken.

Geïnteresseerden zijn welkom om de modelwoning te bezoeken. Dit kan steeds op afspraak met één van de makelaars. Om de ingebruikname van de modelwoning te vieren, werd de bestaande website van het project ook in een volledig nieuw jasje gestoken. Op www.sion-lier.be vindt u naast 3D beelden van het project en foto’s van de modelwoning, een uniek filmpje dat weergeeft hoe het woonproject er vanuit de lucht uitziet.