MLKSHKBAR opent in Mechelse aubette

MLKSHKBRIn de linker aubette van de Mechelse Kruidtuin op de Bruul is het afgelopen weekend MLKSHKBAR geopend. Dat is de eerste milkshakebar in Mechelen. De invulling van de leegstaande aubette volgt uit een samenwerking met Mechelen Kinderstad.

MLKSHKBAR is een concept van Bart Lenaerts en Jolijn Gyssels. Zij draaien sinds enkele jaren Eiskreem, ambachtelijk ijs met verrassende smaken, zonder artificiële kleuren, smaakmakers of bewaarmiddelen. Voor Eiskreem moet je zelfs de deur niet uit. Via een abonnementsformule wordt het ijs aan huis geleverd.  In 2014 gingen Bart en Jolijn van start met ontbijt- en lunchbar Noen aan de Leermarkt, die intussen een vaste horecawaarde is in Mechelen.

bartjolijn“Onze Eiskreem-producten zijn vers en handgemaakt met alleen de beste seizoens- en streekgebonden ingrediënten. Deze lijn trekken we door in de milkshakebar, met milkshakes op basis van vers gedraaid vanille-ijs. Daarnaast geven we Mechels talent de ruimte om hun creaties in de aubette te tonen. Momenteel is er werk verkrijgbaar van de jonge illustratrice Zinzi Moons”, vertelt het uitbaterskoppel.

In MLKSHKBAR kan je de hele zomer van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 11 tot 18 uur, terecht voor milkshakes met originele smaken, zoals chai, banaan met kokos, basilicum met witte chocolade, … of een klassieker zoals chocolade. Mensen met een lactose-intolerantie kunnen mee genieten, want alles is verkrijgbaar in een soja-variant.

Na de zomer wordt de aubette ingevuld door Mechelen Kinderstad.