Uitbaters Bart Lenaerts en Jolijn Gyssels van de MLKSHKBAR – Noen mogen verder milkshakes blijven bereiden en verkopen in de linker aubette aan de Kruidtuin. De milkshakebar vond er onderdak in mei, maar het tijdelijke contract liep bijna af. De stad stelde de concessie opnieuw open, zodat iedereen de kans kreeg om zich kandidaat te stellen.

Voorwaarde was dat de invulling zou passen binnen het merk Mechelen Kinderstad en niet zou concurreren met de rechter aubette, een take-away koffiepunt.

Na beoordeling van de ingediende dossiers besloot het college dat de MLKSHKBAR in de aubette mag blijven. “De milkshakebar staat voor een vernieuwend en hip verhaal van jong ondernemerschap. De bar is populair, heeft de goede feel en uitstraling en trekt een groot publiek aan. Bovendien hebben ze naast hun milkshakes in de zomer, een aanvullend winteraanbod met verschillende smaken warme melk; een concept dat vooral in Scandinavië al erg trendy is. Jolien en Bart willen ook samenwerken met andere Mechelse ondernemers”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover.

De ingangspaviljoenen aan de Kruidtuin dateren uit de 17de eeuw en zijn restanten van het poortgebouw van de voormalige Commanderij van Pitzemburg, het huidige Koninklijk Atheneum. Vorig jaar nog liet de stad de twee beschermde monumenten opknappen.