Minister Muyters werd letterlijk ingepakt bij MIWAS.

Minister Muyters werd letterlijk ingepakt bij MIWAS.

Bio-economie en sociale economie stonden zondag in de spotlights op de Voka Open Bedrijvendag. Minister van Werk Philippe Muyters opende dan ook de Open Bedrijvendag  bij maatwerkbedrijf Mivas in Lier. Dit is een toponderneming in de sociale economie die heel wat verpakkingswerk uitvoert voor grote merken als Lu, P&G, Pringles The Kellog Company, Unilever, Mondelez… Niet toevallig zette de minister zijn bedrijventocht dan ook verder bij Pringles The Kellogg Company in Mechelen. Beide bedrijven kregen, net als de andere deelnemende bedrijven in de regio, in de loop van de dag heel wat volk over de vloer.

“Voka Open Bedrijvendag toont aan buren, kinderen, studenten, sollicitanten… wat en wie onze ondernemers zijn; het zijn zij die voor welvaart en welzijn zorgen in onze maatschappij”, aldus Muyters. “Bedrijven zullen vanaf volgend jaar veel makkelijker subsidies kunnen aanvragen als ze ook advies inwinnen om hun zaak beter te doen draaien.” Zo wil Muyters bedrijven aanmoedigen om permanent te innoveren en te groeien.

“De focus lag vandaag op ondernemingen die zichzelf constant in vraag stellen en zich waar nodig ook telkens opnieuw uitvinden – met als thema ‘Goed Gevonden’. Die ondernemingen bewezen dat ze de uitdaging aangaan en continu op zoek gaan naar andere of betere formules om zo onze economie te laten bloeien”, zei ook Matthias Lievens, directeur van Open Bedrijvendag.

In totaal kregen de deelnemende bedrijven in Vlaanderen 550.000 bezoekers over de vloer. In Wallonië waren er nog eens 100.000 bezoekers.