De Tournée Digitale van Digital Belgium en vice-premier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo houdt op dinsdag 8 november halt in Lier. Tijdens een interactieve infoavond over e-commerce komen geïnteresseerde zelfstandige ondernemers aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips meer te weten over hoe ze hun bedrijf digitaal kunnen laten groeien en aan klanten en omzet kunnen winnen.

Volgens de ICT-barometer neemt de elektronische handel in België aanzienlijk toe, zowel bij de consumenten als bij de ondernemingen. Meer dan de helft (54%) van de mensen deed in 2014 aankopen op het internet, tegen 48% in 2013. Dit is een opmerkelijke stijging. Toch scoren onze buurlanden veel hoger. In Nederland koopt 68% van de mensen online, in Duitsland is dit 66%.

Ook op het vlak van online omzet scoort België (2 à 3%) lager dan het Europese gemiddelde (8,5%). De kloof met bijvoorbeeld Ierland is heel groot (30%).

Deze cijfers tonen aan dat een verdere ontwikkeling van de digitale economie in ons land mogelijk en noodzakelijk is. Daarom organiseert de stad Lier samen met minister De Croo Tournée Digitale. Het opzet is om aan de hand van een infosessie en workshops de plaatselijke KMO’s te informeren en sensibiliseren over de groeimogelijkheden die de digitale economie biedt.

Alexander De Croo, minister van Digitale Agenda en Telecom: “De groeimogelijkheden voor de digitale economie in België zijn groot. Ik wil onze ondernemers overtuigen dat ze aan klanten en omzet kunnen winnen door digitaal te gaan. Digitalisering gaat niet alleen over technische applicaties, maar ook over het aanpassen van het bedrijfsmodel. Onze bedrijven en zelfstandigen mogen de digitale trein niet missen.”

Heel wat bedrijven uit de regio Lier zijn al op de e-commerce trein gesprongen. Claudia De Moor, Human Resources Manager van Vosschemie Benelux in Lier, getuigt daar over tijdens de info-avond, net als Geert Baetens, zaakvoerder van Vedette Sport uit Lier. Daarna volgt een workshop Laat het internet werken voor Lier door  Thierry Geerts (Google). Jorik Rombouts van Rombit geeft een workshop Internet of Things: wat betekent dat concreet?

De avond die plaatsheeft in het Liers Cultuurcentrum De Mol, Aarschotsesteenweg 3, wordt afgesloten met een netwerkdrink.