Miljoen mobiele telefonieklanten voor Telenet

Heini Magdaleens, één van de eerste Telenet-klanten voor mobiele telefonie.

Heini Magdaleens, één van de eerste Telenet-klanten voor mobiele telefonie.

Na 10 jaar op de markt als mobiele speler heeft Telenet de kaap van 1 miljoen mobiele telefonieklanten bereikt. Om deze mijlpaal in de verf te zetten, besloot het bedrijf zijn eerste 500 mobiele klanten te bedanken met een doosje pralines en bloemen.

Enkele medewerkers van het contactcenter gingen op pad om persoonlijk de Mechelse klanten van het eerste uur te bedanken. “Het zijn alle bestaande klanten die ervoor zorgen dat we nu 1 miljoen mobiele klanten hebben”, klinkt het bij Telenet. “Daarom zetten we hen graag in de bloemetjes!”

Telenet ging van start met mobiele telefoniediensten in augustus 2006. Het bedrijf fungeerde toen als mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) op het netwerk van Mobistar. In 2009 evolueerde de verlengde samenwerking met Mobistar naar een full MVNO-overeenkomst. Hierdoor kon Telenet zijn eigen mobiel productaanbod samenstellen. Telenet lanceerde dat jaar tevens Walk & Talk, een mobiel telefonieproduct dat een voordelig tariefplan combineert met het aanbod van een gsm voor 1 euro. Telenet wil meer dynamiek brengen op de Belgische mobiele telefoniemarkt, zodat de prijzen verlagen en het gebruik van mobiel internet stijgt. In 2009 neemt Telenet ook BelCompany over.

In 2010 test Telenet als eerste Belgische operator de nieuwe mogelijkheden van 4G op de E19 tussen Mechelen Noord en Mechelen Zuid.

2012 is een jaar van heel wat innovaties. In mei wordt de overeenkomst met Mobistar verlengd tot 2017. In juni schaft Telenet de contractduur voor zijn klanten af. Een maand later worden de nieuwe tariefplannen KING en KONG gelanceerd. Die zorgen voor een aardverschuiving op de Belgische mobiele telefoniemarkt. Tussen mei 2012 en december 2015 daalt de prijs per minuut van mobiele telefonie met 40%. In december 2012 bereikt Telenet de kaap van een half miljoen mobiele telefonieklanten. De komende jaren volgen nog de lancering van de Triing-app en KING Supersize. In 2014 kondigt Telenet 4G aan voor al zijn klanten. Vorig jaar tenslotte werden de krachten gebundeld met Base Company en werd de Familie Deal gelanceerd.

Begin 2016 werd de miljoenste klant binnengehaald. Het aantal mobiele klanten verdubbelde in de laatste drie jaren.