kunsthuismicroStart bereikte een nieuwe mijlpaal die het grote succes van microkredieten in ons land bevestigt. Sinds haar start begin 2011 verstrekte de microkredietinstelling al 10 miljoen euro aan microkredieten, goed voor 1.000 nieuwe jobs.

Met microleningen van 500 tot 15.000 euro en gratis begeleiding geeft microStart personen met meer ideeën dan geld, die niet terechtkunnen in het klassieke bankcircuit (kleine zelfstandigen, werklozen, OCMW-steuntrekkers…), de kans om hun eigen onderneming op te starten of verder uit te bouwen.

Sinds de lancering in 2011 kende microStart al 10 miljoen euro aan microkredieten in heel België toe. Dit is het totale bedrag dat tot nu toe werd uitgeleend door haar lokale agentschappen in Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Charleroi.

Achter dit cijfer schuilt vooral de concrete realiteit van 1.400 ondersteunde bedrijven en 1.000 nieuwe jobs. In Antwerpen alleen gaat het om 190 ondernemingen en 100 banen.

Ook in het Mechelse steunt microStart beginnende bedrijven. Zo verleende het steun bij de verruiming van het aanbod van Het Kunsthuis in de Mechelse Graaf van Egmontstraat. Ludo Van den Abeele is reeds van kinds af aan gefascineerd door tekenen, schilderen en beeldhouwen. In 2010 besloot hij zijn droom waar te maken en ging van start met een eigen detailhandel in kunstenaarsmaterialen. 4 jaar later vond Ludo dat zijn zaak nog steeds niet volledig draaide zoals het moest. microStart hielp hem enkele maanden geleden met een microkrediet en een coaching op maat zodat hij zijn aanbod aan materialen kon verruimen, kan uitbreiden met inlijstingen en een eigen webshop kan oprichten.

De zaken draaien goed en sindsdien werkt Ludo niet meer alleen, maar werkt er bij Het Kunsthuis een tweede persoon waarmee hij alles in goede banen tracht te leiden.

Een lijst met starters uit de regio vindt u op onze overzichtspagina.