MEWA zet textielmanagement op punt

MEWAMEWA, voor Vlaanderen actief vanuit Mechelen,werd door Verlag Deutsche Standards voor de tweede keer uitgeroepen tot wereldmarktleider in de dienstverleningssector voor poetsdoeken. MEWA voorziet ondernemingen over heel Europa van beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olieopvang- en voetmatten en zelfs wastafels voor onderdelenreiniging in full-service.
MEWA weet van aanpakken. Dat moet wel, want de producten die de textieldienstverlener in full-service aanbiedt, worden iedere dag opnieuw zwaar op de proef gesteld. Medewerkers moeten kunnen rekenen op een outfit en materialen van de beste kwaliteit.
“Het begint al bij de ontwikkeling”, zegt MEWA. “Diegene die de werkkleding draagt, staat bij ons centraat. Wij ontwerpen onze collecties niet voor modellen, maar voor de man en de vrouw op de werkvloer. Er wordt wel degelijk rekening gehouden met hun eisen. Niets zo waardevol als feedback uit eerste hand! Hetzelfde geldt voor de poetsdoeken, ook daar zijn de ervaringen van de gebruiker voor ons essentieel.”
“Alles start met het nieuwe product. Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Doorheen de hele levensduur van de werkkleding, poetsdoek of opvangmat moet die functionaliteit gegarandeerd blijven. Daar is de aanpak van MEWA Textielmanagement is: geen compromissen op vlak van kwaliteit en duurzaamheid.”
MEWA levert poetsdoeken en werkkleding volgens afspraak bij de klant aan. Vuile doeken en kledingstukken worden op vooraf vastgelegde tijdstippen door de MEWA-chauffeur opgehaald en vervangen door schone exemplaren. Op geen enkel moment komt men op de werkvloer zonder poetsdoeken te zitten of hebben werknemers geen propere uitrusting meer. Alle textiel wordt bij MEWA vakkundig gewassen, op beschadiging en slijtage gecontroleerd. Als herstelling mogelijk is, gaan de MEWA-naaisters aan de slag.