Voortaan is het Lierse Metiz distributeur voor het Simaxx platform in België. Daarmee introduceert het Lierse ingenieursbureau het platform om gebouwen slim te maken, comfort te verbeteren en het energiegebruik met gemiddeld 20 procent te verminderen. Vastgoedbeheerders, facility managers en servicebedrijven kunnen zo zelf prestaties met de klant en onderaannemer afspreken en monitoren.

“Met Simaxx vertelt het gebouw zelf wat beter kan”, licht ingenieur en medeoprichter Tim Van Dyck toe. “Het biedt de mogelijkheid om gebouwen slimmer aan te sturen en te verduurzamen. Dat kan bovendien zonder investeringen in hardware. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van databronnen in gebouwen zoals sensoren, toegangspoortjes en regelsystemen.”

Eloi Burdorf, ceo van Simaxx, ziet in Metiz een belangrijke aanwinst. “Ze hebben in België jarenlange expertise en ervaring in de industrie van slimme gebouwen. Metiz kan zo naast distributie en opleiding ook ondersteuning aan vastgoedbeheerders, facility managers en servicebedrijven verlenen.”

Metiz werd in 2015 door Tim Van Dyck en Geert Bellens opgericht. Naast het leveren van software om gebouwen in real-time te beheren, levert het bedrijf uit Lier additionele diensten zoals consultancy, engineering en onderhoud, om gebouwen verder te optimaliseren. DAF Trucks, Soudal en de Artevelde Hogeschool doen een beroep op de diensten van het Lierse bedrijf.