Metallooks, de fabrikant van sierpoorten en carports in aluminium en staal uit Boortmeerbeek, wil eind 2017 van start gaan met de bouw van een binnentoonzaal. “Op koude en regenachtige dagen kunnen klanten binnen opwarmen en intussen onze modellen en automatisaties bekijken”, zegt Kelly Van Paesschen, die samen met haar man Sander de Belder de zaak leidt.

De plannen voor de nieuwbouw werden onlangs goedgekeurd. “Na negen jaar werken in een kantoor van enkele vierkante meters, zijn we echt wel toe aan een ruimere en aangenamere omgeving”, aldus Kelly Van Paesschen. “Daar zullen we met meerdere verkoopmedewerkers ons cliënteel beter kunnen ontvangen.” Sinds kort is ook het productengamma van Metallooks uitgebreid. Het bedrijf biedt nu ook aluminium tuinbergingen en tuinkamers aan.

Sander de Belder richtte Metallooks twaalf jaar geleden in een omgebouwde garage op. Dat gebeurde op Mechelse bodem. Sinds de opstart van een toonpark en de verhuis van het atelier naar de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek in 2009 kende het bedrijf een flinke groei. “Alle constructiewerken worden in het eigen atelier gemaakt. Bovendien kunnen onze poorten van automatisatie, parlofonie of videofonie worden voorzien.”

Momenteel telt Metallooks vijf werknemers, maar er zijn twee openstaande vacatures. “We zijn op zoek naar een fulltime lasser en plaatser en een deeltijds administratief medewerker.”