Meiboom op Graanmolens

graanmolens5Om het einde van de ruwbouwwerken te vieren, wordt op vrijdag 8 mei de meiboom geplaatst op de residentie Graanmolens in Oppuurs (Sint-Amands). De werken zijn een jaar geleden gestart. De meiboom wordt geplaatst door burgemeester Peter Van Hoeymissen, algemeen directeur van IGEMO Peter De Bruyne en Tom Wymeers, hoofdprojectleider van bouwonderneming Vandenbussche NV.

Met het woonproject Graanmolens realiseren de streekintercommunale IGEMO en de gemeente Sint-Amands 30 appartementen, 4 penthouses, 640 m² commerciële ruimte en een buitenschoolse kinderopvang op de site van een voormalige graanmaalderij. Het architectenbureau van het project is Seven O uit Lochristi.

Bij het ontwikkelen van dit project werd rekening gehouden met vijf belangrijke criteria: een eigentijdse uitstraling van de gebouwen, respect voor het industriële verleden van de site, focus op het historisch kader met de renovatie van het voormalige molengebouw, het scheppen van een dorpssfeer door de gebouwen te groeperen rond een plein, een groene omgeving met een weids panorama en een echt duurzaam ontwerp.

Op zondag 10 mei van 13 tot 17 uur is er een kijkdag in residentie Graanmolens.