Het is vaak niet gemakkelijk om medewerkers warm te maken voor een meeting op locatie. Als de locatie zelf de moeite is of er extra aandacht is besteed aan de aankleding, helpt dat misschien. Meet in Mechelen organiseert de komende maanden ontdekkingsdagen langs bekende en minder bekende eventlocaties in de stad, bedoeld voor bedrijven die regelmatig events organiseren. “Ons doel is hen inspiratie te geven voor hun volgende vergadering, bedrijfsevent of teambuilding. Als zij in de toekomst een event moeten organiseren, dan zullen ze hopelijk terugdenken aan Mechelen en aan deze inspiratiedag”, zegt Kurt Callaert van Meet in Mechelen.

“Velen weten nog altijd niet dat je gratis een beroep kan doen op de diensten van congresbureau Meet in Mechelen”, aldus Kurt Callaert. “We tonen de deelnemers aan onze ontdekkingstochten de troeven van Mechelen voor het zakentoerisme. Het is een compacte stad op mensenmaat die door de centrale ligging heel vlot bereikbaar is.”

Er zijn drie ontdekkingstochten gepland. “Op 10 februari komen de must sees aan bod zoals Lamot, Martin’s Patershof, Den Breckpot… De tweede ontdekkingsdag op 24 maart is voor wie Mechelen al een beetje kent en op zoek is naar verborgen pareltjes. De derde dag (21 april) is voor wie zich geen volledige dag kan vrijmaken, maar toch tips en suggesties wilt krijgen. Op één voormiddag komen 25 partners (hotels en eventlocaties) zich dan voorstellen in Technopolis.”

Elke locatie heeft haar eigen doelpubliek. Kurt Callaert: “Er zijn er die gecharmeerd zijn door het kerkhotel Martin’s Patershof. Anderen zijn dan weer verbaasd over boetiekhotel Hotel Vé.” Of je kunt kiezen voor de vergaderloft mét boksbal, hangmat en luxueuze zetels in Good2Cu, of de rust van het mini-begijnhof De Cellekens.