MECHELEN – Mechels congresbureau Meet in Mechelen neemt het volledig vernieuwde stadsmuseum Hof van Busleyden op in zijn aanbod voor meetings en recepties. De historische locatie is hiervoor beschikbaar vanaf eind maart.

Het zestiende-eeuwse Mechelse stadspaleis Hof van Busleyden was in een ver verleden de ontmoetingsplaats voor humanisten als Hiëronymus van Busleyden, Thomas More en Erasmus. Zij discussieerden er over de snel veranderende stad en wereld en wisselden er ideeën uit over de samenleving. In het gebouw werden ook inspirerende kunstvoorwerpen en ander moois bijeengebracht.

Ook vandaag staat het knap gerestaureerde gebouw nog voor ontmoeting en interactie, betrokkenheid bij de samenleving en kunst, cultuur en verbeelding als drijvende krachten. Daarom is het volgens het museum en Meet in Mechelen een bijzondere locatie om gasten, relaties en klanten te ontvangen.

Nocturne

Meetings, recepties en walking dinners worden gehouden in de multifunctionele zaal Dodoens. Afhankelijk van het event (dinner, receptie, meeting…) kunnen er van 50 tot 150 gasten worden ontvangen. Ook een nocturne, met een geleid museumbezoek en receptie of walking dinner, behoort tot de mogelijkheden.

Voor de catering wordt samengewerkt met drie externe partners: Zij zorgen voor menu’s op basis van lokale ingrediënten en seizoensgebonden producten.

“We nemen het Hof van Busleyden meteen op in onze ontdekkingsdag voor eventplanners met new hot spots op 20 april”, zegt Kurt Callaert van Meet in Mechelen.