MECHELEN – Telenet heeft vorig jaar meer winst gemaakt, maar gaat toch geen dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders. Het telecombedrijf gaat wel eigen aandelen inkopen.

Het is al vijf jaar geleden dat Telenet nog dividend heeft uitgekeerd aan zijn aandeelhouders en dat gaat ook dit jaar niet gebeuren. Toch was er over 2017 een winststijging met 8% tot bijna 1,21 miljard euro. De omzet steeg met 4% tot bijna 2,53 miljard euro, o.a. dankzij de overname van Base.

Het aantal abonnees met een postpaidabonnement groeide aanzienlijk. In het slotkwartaal kwamen er 43.800 bij, vooral dankzij de Wigo-bundels en een versnelde vraag naar het postpaidaanbod van Base. In televisie en internet voor consumenten verloor het bedrijf in het laatste kwartaal wel klanten, al blijft het verlies beperkt. Zakelijk internet en zakelijke telefonie trokken dan weer nieuwe klanten aan.

Aandelen inkopen

Telenet gaat van start met een aandeleninkoopprogramma. Daarmee wil de telecomgroep tot het einde van dit jaar voor maximum 75 miljoen euro maximum 1,1 miljoen eigen aandelen inkopen.

Nieuwe bestuurders

Telenet maakte tevens bekend dat Amy Blair, Senior Vice President en Chief People Officer bij Liberty Global en Severina Pascu, Chief Operating Officer van Liberty Global Central Europe en Managing Director van Liberty Global Central Eastern Europe, voorgedragen zijn als bestuurders van Telenet Group Holding NV.

Amy Blair en Severina Pascu vervangen de huidige bestuurders Suzanne Schoettger en Dana Strong die andere professionele activiteiten gaan uitoefenen.