In het bijzijn van Saartje Vandendriessche en Liers schepen van Sport Ivo Andries heeft het Lierse zwemparadijs S&R De Waterperels zijn nieuwe attracties voor liefhebbers van waterpret officieel geopend. Opvallend is de unieke bandenglijbaan Green Tornado. S&R De Waterperels heeft tevens een all-weather buitenzwembad, het eerste openbaar buitenzwembad in Lier na meer dan 30 jaar, een kinderwereld met waterspeeltuin en een triple slide familieglijbaan.

De Green Tornado is een wereldprimeur: het is ’s werelds eerste bandenglijbaan met lichteffecten en een bloedstollende infinity jump. Het all-weather buitenbad heeft het hele jaar door een temperatuur van 29,5 graden Celsius, zodat het aangenaam is bij mooi én bij minder warm weer. De waterspeeltuin en triple slide glijbaan maken het buitenaanbod compleet. De allerkleinsten worden extra in de watten gelegd met een nieuwe kinderwereld vol interactieve speelelementen binnen.

De uitbreidingen van het zwemparadijs bezorgen de jaarlijks circa 330.000 bezoekers, waarvan 45% jonger is dan 15 jaar, een totale oppervlakte van 2.500 m² aan waterplezier, een uitbreiding van 200 m² binnen en maar liefst 1.350 m² buiten.

S&R investeerde voor deze uitbreiding zo’n 4,5 miljoen euro. De Vlaamse Overheid kende voor de renovatie van het zwembad in Lier een investeringssubsidie van maximaal 310.118 euro toe. Met deze extra middelen zet S&R in op bouwkundige verbeteringen, energiebesparende maatregelen en de verbetering van de toegankelijkheid.

Omdat S&R De Waterperels het belangrijk vindt te waken over zijn reputatie als ideaal familiebad, is in overleg met de stad Lier vanaf heden het Safe Swim-project van kracht. Dit wil zeggen dat de identiteit van de bezoekers door middel van hun identiteitskaart geregistreerd wordt bij aankoop van hun ticket. Zo kan aan personen die zich niet gedragen conform het intern reglement tijdelijk de toegang ontzegd worden.

Er wordt ook ingezet op technische innovatie op het vlak van veiligheid. In juni liet S&R De Waterperels een AngelEye-drenkelingendetectiesysteem installeren in het 25-meter-bad, het doelgroepenbad en het buitenbad. Camera’s in het bad detecteren wanneer een voorwerp gedurende 10 seconden stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de redders. Die krijgen niet alleen een alarm, maar ook de betreffende locatie door. Er blijven evenveel redders aanwezig. Het veiligheidssysteem vergde een investering van zo’n 150.000 euro en wordt in de zomer uitgebreid getest om vanaf september volledig operationeel te zijn.