Kindel opende op 23 januari.

Kindel opende op 23 januari.

Camera’s registreerden in januari welgeteld 527.708 passanten in de Mechelse winkelstraat Bruul. Dat is zowat 40 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, toen er 370.664 passanten werden geteld. Ook de Bruulbezoekerscijfers in december, meer bepaald tussen 11 december 2015 en 10 januari 2016, zijn opmerkelijk beter dan tijdens dezelfde periode in 2014-2015 (725.231 passanten tegenover 633.135).

“De nieuwe inrichting van de Bruul is niet vreemd aan deze gunstige evolutie. Toen de Mechelse hoofdstraat grotendeels open lag, was het hier minder aangenaam shoppen. De mensen weten de vernieuwing en het diverse winkelaanbod nu duidelijk weer wel te appreciëren. Ze beleven winkelplezier in de Bruul en gans het stadscentrum”, aldus Mechels schepen van Economie Katleen Den Roover.

Dat er in de Mechelse winkelhoofdstraat nog leegstand is, ontgaat schepen Den Roover geenszins. “Maar er is een kentering merkbaar. Recent zijn er 3 nieuwe kledingzaken bijgekomen in panden die begin januari leeg stonden en er zijn momenteel nog werkzaamheden bezig om nieuwe handelspanden in te richten. Vanaf dit voorjaar gaat de heraangelegde Vijfhoek beslist ook een extra aantrekkingsplek worden richting Bruul”, aldus nog Katleen Den Roover.

Kindel (Bruul 124) is één van de nieuwe zaken in de Mechelse winkelhoofdstraat. Deze kledingzaak is gespecialiseerd in kleding en schoenen voor dames. De Zuid-Afrikaanse eigenares biedt ook een tiental Zuid-Afrikaanse wijnen aan.